בישול גבינה צהובה בשבת

האם מותר להניח על הפלאטה בשבת גבינה צהובה?
תודה.

תשובה:

שלום רב.

אסור, ר' במקורות כמה פרטים בזה.

מקורות:

ראשית יש לציין שצריך להזהר מאיסור בבשר וחלב כיון שבדרך כלל הפלטה היא בשרית מכיון שנשפך עליה מרק בשרי וכדו', וכל הנידון באופן שהפלטה אינה בשרית.

וכן כל הנושא לחמם על גבי מיחם או כלי חלבי הפוך משום איסור נתינה בתחילה בשבת.

לענין בישול הגבינה צהובה, הדבר תלוי במציאות אם הגבינה מבושלת בתהליך הייצור או לא, והיינו אם היא עברה תהליך של בישול גמור הרי זה מותר, אך לפי מה שנראה ברוב הגבינות צהובות אסור לחממם מצד איסור בישול ולא מספיק מה שזה עבר פסטור אפי' שזה בחום של בין 76 ל80 מעלות מ"מ שמא לא התבשלה כל צרכה, וכן פעמים רבות יש מרכיבים נוספים שאינם מבושלים המעורבים בגבינה.

ומצד מה שהגבינה נמסה וא"כ הוי לח שנצטנן אין לאסור כמבואר בסי' שי"ח-ט"ז שכיון שבשעה שנותנים על האש זה מוצק דינו כיבש, וכן אין לאסור מצד הרמ"א שם ששומן קרוש אסור לחמם משום נולד דהתם זה נעשה נוזלי לגמרי אבל כאן מה שזה נמס לא חשיב נולד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום
    סתמתם בתשובה שפיסטור אינו כבישול. יעויין אג"מ או"ח ד עד בישול אות ו שלא כתב כן והיקל להניח חמאה על דבר גוש בכלי שני, עיי"ש. אמנם אכן יש לחשוש מצד שאר המרכיבים.
    יישר כוח