עבודות קלות בתקופת חופשת לידה, הערמה בתשלום השכר

שלו' וברכה לרבנים החשובים שליט'א
אשה שנמצאת בחופשת לידה וע'פ החוק אסור לה לחזור לעבודה בלי להודיע לביטוח לאומי האם מותר לה לעבוד בעבודות קלות מזדמנות והאם יעזור בזה הערמה כגון שיתנו לה את הכסף במתנה וכדו'.

נב: בהזדמנות זו ברצוני להודות בשם כל חברי הכולל ששולחים שאלות ע'י לרבנים החשובים שליט'א העושים מלאכתן לש'ש תהי משכורתכם שלמה מן השמים

תשובה:

אסור לעבוד עבודות קלות בתקופת חופשת הלידה. כל עבודה שבדרך כלל משלמים עליה היא עבודה.

מקורות:

עיין כאן.