טלטול מאוורר בשבת

האם מותר לסובב מאורר מודלק בשבת לכיוון אחר? למשל כשהמאורר מפריע לו.

תשובה:

שבוע טוב.

מותר.

מקורות:

כיון שזה כלי שמלאכתו לאיסור מותר לטלטלו לצורך גוף האדם או לצורך מקום המוקצה כמבואר בכמה מקומות בסימן ש"ח.

ואף שכתב המ"ב (שח,יב) לענין טלטול כלי שמלאכתו לאיסור לצורך גופו שאם יש לו כלי אחר אסור לטלטלו, היינו שכיון שיש לו כלי אחר, זה לא נחשב לצורך גופו, אך לענין צורך מקומו אף אם יש לו מקום אחר מותר לו לטלטל המאוורר כיון שלמעשה זה לצורך המקום בו נמצא כעת (ר' משנת השבת ריש פרק כל הכלים).

ולדעת הגרש"ז אוירבאך זצ"ל למאוורר אין שם מוקצה כלל כיון שמותר לטלטלו קצת, בטל ממנו שם מוקצה, ודומה לשעון עם בטריה, ר' בשמירת שבת כהלכתה פרק י"ג הערה קל"ד שהובאו דבריו אלו.