זמן קבלת השבת בהדלקת נרות שבת

שלום כבוד הרב,
כאשר אני מדליקה נרות שבת אני מדליקה גם 2 נרות נוספים של ילדי ו2 נרות נוספים לעילוי נשמת נפטרים. במהלך ההדלקה נכבה לי הגפרור (ארוך) האם אפשר להדליק גפרור נוסף?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אם את נוהגת לברך לפני ההדלקה, אז גם אם לא נכבה הגפרור אסור לך להדליק נרות זכרון לאחר הדלקת נרות שבת, ואת צריכה להדליקם לפני הברכה. אך אם את נוהגת לברך לאחר גמר ההדלקה אז אם מנהגך באופן קבוע להדליק את הנרות האלו לאחר ההדלקה מותר לך אף להדליק גפרור נוסף, ואינך מקבלת שבת עד לאחר גמר הדלקת כל הנרות.

מקורות:

בשולחן ערוך סימן רס"ג סעיף י' הביא שנוהגות הנשים שלא לכבות הפתילה לאחר גמר הדלקת הנרות כיון שמקבלות בכך שבת, וכתב הערוך השולחן שם שכל זה לנוהגות לברך לפני הדלקת הנרות, אך הנוהגות לברך לאחר הדלקת הנרות אינם מקבלות שבת עד הברכה ומשום כך יכולות לכבות הפתילה וגם להדליק נרות נוספים, וכן משמע בשולחן ערוך הרב רסג,ז וחידושי רע"א על מג"א ס"ק י"ב.