מצא כסף על שולחן בבית כנסת

מי שמצא כסף על השולחן בבית הכנסת מאותם שמכינים לתת צדקה תחת לתפילין באטעל וכדו' והמוצא לא יודע מי ישב שם במניין הקודם מה יעשה בכסף?

תשובה:

שלום רב,

יש לתלות מודעה בלוח בית הכנסת על כך שמצא מטבעות. המאבד צריך לתת סימן כמה מטבעות היו שם, או על איזה שולחן נמצאו.
אם לא ימצא את המאבד, הרי הוא חייב לשמור את הכסף עד שיבוא אליהו ואסור להשתמש בהם.

מקורות:
מטבעות שנמצאו בדרך הנחה (שאדם הניח ושכח ולא נפלו מהכיס), חייבים להכריז עליהם. עיין שו"ע חו"מ סי' רסב סעיפים יא-יב.
לעניין כיצד מכריזים, עיין שם סי' רסז סעיף ד. לעניין איזה סימנים המאבד צריך לתת עיין שם סעיף ז. לעניין שאסור להשתמש בכסף עיין שם סעיף כה.