ברכת אשר יצר מחוץ לחדר השירותים

לחדר השרותים אצלי בעבודה מקדים חדרון קטן עם כיור ומראה. רציתי לדעת אם כשדלת השירותים סגורה האם אפשר לברך בחדר החיצון ברכת אשר יצר?

תשובה:

שלום רב.

ניתן לברך בחדר החיצון, אף כשהדלת פתוחה אם אין שם ריח רע.

מקורות:

שו"ת אגרות משה אבן העזר ח"א סימן קי"ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בחדר החיצון אין מזוזה, האם זאת לא בעיה?

    והאם לא צריך להקפיד באופן כללי לסגור דלת של השירותים בזמן שמברכים, או שאולי יש בעיה רק כשהפנים מוסבות לכיוון השירותים הפתוחים?

  2. אין בעיה בכך שאין שם מזוזה, וכפי שכתבנו בתשובה אין חובה להקפיד שהדלת תהיה סגורה כיון שיש שם משקוף שהוא מחיצה המחלקת ומפרידה מבחינה דינית את המקום למקום נפרד, אך כפי שכתבנו כל זה בתנאי שאין שם ריח רע.