מצא ארנק בתחנת אוטובוס הומה אדם

לכבוד הרב
השלום והברכה.
ארנק שנימצא בתחנת אוטובוס ברחוב שיש בו תנועה רבה של אנשים, יש לציין שארנק כזה הוא מאוד נפוץ. בארנק זה לא היה כסף ולא שום פרט מזהה לגבי הבעלים פרט לשלושה דפים של זמני אוטובוסים שגם הם מאוד נפוצים. לאור האמור מה הדין לגבי אבידה זו.

בברכה
תזכו להגדיל תורה ולהאדירה

תשובה:

שלום רב, תלוי אם רוב האנשים העומדים בתחנה זו הם שומרי תורה ומצוות, אם כן חייבים להכריז, אם לא פטורים.

מקורות:

יש סימן בכך שהיו שלושה דפים בארנק, שהרי אפילו שלושה שטרות כרוכות יש בהם סימן. עיין שו"ע חו"מ סי' סה סעיף י.

במקום שרוב העוברים גויים, הבעלים מתייאשים. עיין שו"ע חו"מ סי' רנט סעיף ג. במקום שרוב העוברים אינם שומרי תורה ומצוות, אולי ניתן לומר שיש רבים שלא יגנבו את האבידה, אלא ימסרו למשטרה, מחמת יראת החוק או מחמת שהורגלו בכך, אבל בנידון דידן שמדובר בארנק ריק שאינו שווה הרבה, רק שומר תורה ומצוות יקפיד להחזיר.