הזמין עבודת שיפוץ אצל קבלן וחזר לאחר שהקבלן הזמין בעלי מקצוע

המזמין קבלן לעבודת שיפוץ כולל עבודות אינסטלציה חשמל צבע ריצוף נגרות וכו' וכל זה בידיעה ברורה שהקבלן מזמין לצורך ביצוע העבודה מס' בעלי מלאכה וכיומיים לפני תחילת ביצוע העבודה המזמין ביטל את ההזמנה לחלוטין. האם צריך לפצות את הקבלן ובכמה. כמו כן, האם צריך לשלם לקבלן גם את הנזקים שנגרמו לו מול כל בעלי המלאכות כתוצאה מביטול ההזמנה.
חשוב לדעת שלמזמין העבודה אין כל קשר עם בעלי המלאכות לסוגיהם.

תשובה:

שלום רב,

אם המזמין לא היה אנוס בביטול, אלא החליט לחזור בו, הרי הוא חייב לשלם לקבלן את כל השכר שסוכם, בניכוי מה שהקבלן חסך מלשלם לעובדים וכן מה שנהנה בכך שלא היה צריך לעשות את העבודה.

מקורות:

התקשרות עם בעלי מלאכה, עובדים ספקי וכדו' נחשבת להתחלת מלאכה ושוב אין המזמין יכול לחזור בו. אם חוזר בו הרי הוא חייב לשלם כפועל בטל. עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף א.
גם אם הקבלן מוצא עבודה אחרת, אין המזמין שחזר נפטר, עיין נתיבות שם סק"ז.