יציאה ידי חובת הבדלה ממי שאינו שומר שבת

האם מותר ליהודי שלא שמר שבת לעשות הבדלה ולהוציא ידי חובה אנשים אחרים שכן שמרו שבת?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אין חילוק בין הבדלה לשאר הברכות, ואף יהודי שעשה עבירות בשבת עדיין הוא חייב במוצאי שבת בהבדלה, וניתן לצאת ידי חובה ממנו כמו לענין שאר ברכות, שאם הוא מאמין בה' וברכותיו הם לשמים ניתן לצאת ידי חובה ממנו כשהוא מתכוון להוציא, אך אם הוא כופר בה' אין לצאת ממנו בברכות כלל.

מקורות:

ראה בספר בינה ודעת (מח"ש בזמנינו) פ"א אות י"ב ובהערה ל"ח שהוכיח שאם הוא מאמין בה' ובברכותיו ניתן לצאת מברכותיו.