מקרר שלא נותקה הנורה מערב שבת, שימוש בו והנאה מאוכלים שהוצאו ממנו באיסור

המקרר של בבית מתי שהוא סגור האור שבפנים סגור ומתי שאתה פותח את המקרר זה האור נדלק מותר לי בשבת לפתוח את המקרר?

אימא שלי נגיד מוציא מהמקרר קולה בכדי שאני ישתה מותר לי לשתות? היא עשתה את זה בשבת.

תשובה:

שלום וברכה.

אסור לפתוח מקרר שהאור שבו נדלק בשעת הפתיחה, ומאכל שהוצא מהמקרר באיסור, מותר לאוכלו בשבת.

(כדאי מאוד שתמצא פתרון קבוע למקרר זה שלא יצטרכו לעבור איסור בשבת כדי להשתמש בו, יש מקררים בהם יש אפשרות להתקין התקן שבת שמונע את הדלקת האור בשבת. ואם אין במקרר התקן זה, ניתן להדביק בערב שבת את הכפתור המשתחרר בעת פתיחת הדלת באופן שלא ידלק האור בפתיחת הדלת, וכן ניתן להוציא את הנורה מערב שבת ממקומה).

מקורות:

מנחת שלמה חלק א' סימן ה' אות ב', שמירת שבת כהלכתה פרק י' סט"ז, ארחות שבת פכ"ה סל"א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם היא אינה יודעת שהנורה תדלק בגלל פתיחת המקרר והיא פותחת לצורך עצמה מותר לך לעשות זאת (כך כתב הגרש"ז אוירבך זצ"ל במכתב המבוא במאור השבת ח"ד מכתב מ"ט)