הזזת שעון שבת בשבת כדי שלא ידלק המכשיר במוצאי שבת

שבוע טוב מורי ורבותי

שעון תקע שמחובר אליו מיחם מכניסת שבת עד שעה 14 ביום שבת וכבה, האם לאחר שניתק מהחשמל קיימת אפשרות לנתק סיכות שלא יפעל בכלל? וזאת ניתוק הסיכות עד 10 בלילה שלא מצב הכנה משבת לחול.

אם אפשר מקור שרבי ישמעל בירך את השם שיגולו רחמיו על ברואיו.

תודה מקרב לב.

תשובה:

שלום רב.

א. לעצם ענין הזזת סיכות השעון שבת ראה בתשובות אלו (כאן וכאן וכאן) באילו אופנים מותר לעשות כן בשבת, אך אם מטרת כיבוי השעון היא רק בכדי לחסוך בחשמל שלאחר יציאת השבת, הרי שהדבר אסור לכולי עלמא מצד איסור הכנה משבת לחול.

ב. בגמרא בברכות דף ז,א נאמר שרבי ישמעאל בירך את הקב"ה 'יהי רצון מלפניך שיכבשו רחמיך את כעסך ויגולו רחמיך על מדותיך ותתנהג עם בניך במדת הרחמים ותכנס להם לפנים משורת הדין'.

בהצלחה רבה.