נדר לדבר איסור

בס"ד

שלום הרב,
בחור שנדר נדר ' לא אגלוש יותר באינטרנט ובזכות זה בורא עולם ישלח לי כך וכך..', נחשב הדבר לנדר?
כי לאסור את האסור זה לא נחשב נדר רק לאסור את המותר. לא?

תשובה:

שלום רב.

אמירה זו נחשבת נדר לזירוז עצמו שלא להכשל באיסור, ואין להתיר נדר זה.

מקורות:

נדר לזרז עצמו חל אף על דבר שמושבע ועומד מהר סיני ואף מצוה גדולה היא לידור נדרים כאלו, כמבואר בגמרא נדרים ח,א ונפסק בשו"ע רג,ו.

ושאין להתיר נדר לדבר איסור נפסק בשו"ע רכ"ח ט"ו.

ואף שאמר שבזכות זה יעשה לו הבורא כך וכך אין זה מגרע מלשון הנדר עצמו.