ייחוד עם חמותו כשילדיו הקטנים עמו

שלום לכבוד הרב.
האם שני ילדים בני 4 ו-2.5 כשהם ביחד עם האבא מצילים מיחוד עם הסבתא .
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים.
תודה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב.

אם הילד בן הארבע הוא בן – אסור להתייחד, אך אם היא בת אפשר להקל בשעת הדחק, רק כשהיא ערה. ואין הבדל בזה בין אשכנזים לספרדים.

מקורות:

בשולחן ערוך אבן העזר סימן כ"ב מובא היתר להתייחד עם קטן או קטנה שהם בגיל שיודעים מהו ענין ביאה ויכולים לספר על כך לאחרים, אבל אינם מוסרים עצמם לביאה, ורבו הדעות מהו גיל זה, בבן י"א מחמש וי"א משש, וי"א מתשע. ובבת י"א מגיל שלש, וי"א מגיל 7-8.

וצריך לדעת שאם אשתו עמו מותר להתייחד אפילו שיצאה לבית הסמוך, ואף שיש אומרים שאשתו עמו מותר אפילו אם היא רחוקה משם, לא הקילו בכך הפוסקים, בפרט בחמותה שאיסור ייחוד הוא מהתורה, ועי' בספר דבר הלכה שהאריך בפרטי הלכות אלו.