מקפיד על חבר שמחל לו חוב

שלום לכבוד הרב.
אדם פלוני (שכן) לוה ממני סכום כסף קטן 50 שח. אותו אדם לא החזיר את הכסף וכבר עברו כמה חודשים .בגלל שאיני מכירו היטב לא היה נעים לי ללכת ולהזכירו לכן החלטתי למחול לו בלבי ולהקנות לו את הכסף בתורת מתנה גמורה שלא על מנת להחזיר .למרות זאת יש לי קצת קפידה עליו בכל פעם שאני רואה אותו(כפעם בשבוע).מה עושים?
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

מכיון שיש חשש איסור דאורייתא בהקפדה על אדם אחר, מצד 'לא תשנא את אחיך בלבבך', ראוי שתפנה אליו ותאמר לו שמכיון שראית שהוא לא החזיר לך מחלת לו בליבך, אך אינך מצליח לשכוח מזה, ולכן אתה מודיע לו על החוב שוב פעם. ואף שיהיה לך בזה אי נעימות, עדיף שתהיה אי נעימות לכמה דקות, ולא תקפיד עליו זמן רב.

בהצלחה רבה.