דחיית טבילה מליל שבת למוצאי שבת

שלום
האם מותר לדחות טבילה למקווה שחלה בליל שישי למוצאי שבת מאחר והמקווה רחוק מהבית,ואני גם לא רוצה שילדיי ידעו שאני הולכת למקווה אם אלך ליל שישי.

תשובה:

באופן כללי אין דוחין ליל טבילה, במקרים מיוחדים יש לפנות באופן אישי לרב המכיר את המשפחה כדי לענות עליה, במקרה הצורך ניתן לפנות בטלפון לבית ההוראה בשעות קבלת קהל.

שעות קבלה בית הוראה: 13:45-15:30
טלפון בית הוראה: 02-5023637

מקורות:

דחית הטבילה מיום שישי למוצאי שבת יש בעיה הלכתית, מעבר לנושא הכללי של דחיית טבילה, שגם היא אין לעשותה, וכמבואר בשו"ע יו"ד סי' קצז ס"ב שאין לעשות כן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. א) כבוד הרב כתב במקורות כי בדחיית הטבילה מליל-שבת למוצאו יכול להיות בעיה נוספת בנוסף לבעיה הרגילה של דחיית הטבילה. מה היא?

    ב) האם אין שיטה בהלכה שאדרבא ועדיף שלעולם לא לטבול בלילי שבתות וימים-טובים אלא תמיד לדחות לאחר השבת והחג?

  2. יש חובה לסמוך חפיפה לטבילה וכן יש חובה לכתחילה להתחיל חפיפה ביום, לכן במוצאי שבת שזה לא מתאפשר זה פחות מוצלח.
    לדינא ראה סי' קצז, אם אירעה טבילה בשבת טובלים, אף שטבילה בזמנינו אינה נחשבת ממש טבילה בזמנה. יש שפקפקו על טבילה במים חמים בליל שבת, ראה פתחי תשובה שם, אבל אסור להחמיר בענינים אלו.

  3. האם גם היום יש את החובה להתחיל ביום? הרי כל התקנה היתה שלא תהיה בהולה לביתה ובמציאות של ימינו הן הרי יושבות שם כשעה שעה וחצי כך שבכל מקרה היא לא בהולה לביתה ועושה הכל ביסודיות