תביעות נגד שכן שבנה 4 יחידות על הגג

השכן שגר בקומה העליונה הרס את הגג הבניין ובנה 4 יחידות דיור אשר הוא משכיר אותם כעת, בזמן הבניה נגרם לנו עגמת נפש גדולה וגם ערך הדירה שלנו ואיכות הדיור ירדה מאוד.
אני מבינה שיש הלכה שלפיה מותר לי לבקש ממנו להרוס את הבניה ולהחזיר את הגג לקדמותו, אך לא נעשה זאת. יש לי 2 שאלות – האם ניתן לתבוע אותו בבית דין רגיל ולא רבני ושאלה שניה אם זה בית דין רבני על מה כן יש מקום לתבוע האם ניתן לתבוע על עוגמת הנפש והרעש הנוראי שממש גרנו באתר בניה וגם על הגובה שנוסף לבניין והדיירים שהתרבו בעל כורחנו?
ועד כמה הגיוני לתבוע במצב כזה?

תשובה:

שלום רב,

ניתן גם לתבוע בבית דין פרטי שדן על פי דין תורה ולאו דוקא בבתי דין הרבניים האיזוריים, אבל אין לתבוע בבית משפט אזרחי או אצל המפקח על בתים משותפים.

יש בסיס לתביעה, ואם את כבר תובעת, את יכולה להעלות כל תביעה וטענה, גם של עוגמת נפש, במסגרת פשרה. כלומר לתת לו להשתמש בגג בתמורה לפיצוי על ריבוי השכנים ועל עוגמת נפש.

אם את מעוניינת בייעוץ נוסף, תצטרכי לפנות לטוען רבני.