הנחת מאכלים על פלטה ושימוש בשעון גז בכירה הניצתת עם חשמל

שלום רב

1.האם מותר לשים תבשיל על הפלטה בשבת כשהיא מכובה וצריכה להדלק יותר מאוחר (השאלה לא קשורה ליום אלא לכל השנה)?

2. האם מותר להשתמש בשעון גז שהכיריים גז שלי נדלקים עם הצתת חשמל ולא גפרורים?

תשובה:

שלום וברכה.

1. אסור, ויש מתירים בדברים מבושלים ויבשים.

2. אם אפשרות הדלקת הגז היא רק באמצעות החשמל, אין להשתמש בשעון גז ביום טוב.

חג שמח.

מקורות:

1. חזון איש או"ח סימן ל"ח סק"ב. ובאגרות משה ח"ד סימן ע"ד כתב להתיר להניח על פלטה במקום שאינה יכולה לבשל אף כשהיא דולקת.

2. אין היתר להשתמש בחשמל ביום טוב ואף לא להדליק אש חדשה, מותר רק להעביר אש ממקום למקום, ולכן בשעון גז המותקן על גבי כיריים שניתן להדליקם עם גפרור אפשר להעביר אש לכיריים ביום טוב ממקום אחר.