עבודה בחברה שמלווה בריבית

בס"ד
שלום רב.
האם מותר לעבוד בחברה שמלווה כספים לעסקים? אלו קרנות כספיות שמלוות עד מיליוני שקלים, כשיש תשלום בעד זה, והריבית היא משהו כמו 29%, שזה הרבה הרבה פחות מריבית של בנק.זה שייך לחברה בינלאומית בשם bdi שמלווה כספים גם לבנקים אם הרב יכול אפשר להיכנס לאתר שלהם ולהתרשם. עוד לא התחלתי לעבוד שם.
מותר? או עדיף להתרחק?
ואם כן, מה עלי לברר איתם?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

אם חברה זו היא חברה בבעלות אינם יהודים, או שרוב בעלי החברה הם גויים מותר ללוות מהם בריבית לכתחלה, ואין בעיה לעבוד איתם. אך אם רוב בעלי החברה הינם יהודים, תוכל לעבוד שם אם תדאג שהם יחתמו על היתר עיסקא עם הלווים.

בהצלחה רבה.