טבילת כלים בים

שלום רב,
ב"ה אני מתחזקת ומעוניינת להכשיר את המטבח שלי בבית, בעלי מעדיף להכשיר את הכלים בים (חושש ממים עומדים) הסברתי שאין צורך לחשוש אך הוא מתעקש להכשיר בים,האם ניתן? מדובר בצלחות סכום כוסות סירים
תודה

תשובה:

שלום רב.

ראשית, ברצוני לברככם על החלטה חשובה זו להכשיר את כלי המטבח שלכם, מצווה זו חשובה עד מאוד, וכתבו ראשונים שכאשר מקדשים ומטהרים את המטבח אזי האדם נהיה לכלי קיבול לקליטת שאר מצוות התורה, וכן כתבו שמטבחו של אדם וכליו הם מקור הקדושה וההכנה לקבלת פני השכינה בבית כולו.

לשאלתך, ניתן להטביל כלים בים אף לכתחלה, וכן כל מעיין או נהר.

ויש לציין שכלים שבלעו דברי איסור (בשר וחלב יחד, מאכלים לא כשרים וכדו'), לא מספיק לטובלם במי הים, כי אם צריך להכשירם בדרכים אחרות, כל כלי לפי הרגילות בשימושו, אם ברצונך לקבל פרטים נוספים, תוכלי לעיין כאן לענין הגעלה לפסח, ורוב הפרטים שווים להגעלת כלים שבלעו דבר איסור.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית,תודה על המענה המהיר.
    אם אטבול במקווה כלים שבלעו דברי איסור זה יספיק? כתבת שלא מספיק להטבילם במי ים,במקווה זה בסדר?

  2. אין הבדל בין ים למקווה בענין זה, העיקרון הוא שכלים שבלעו איסור צריכים הכשרה מיוחדת, ישנם כלים שניתן להסתפק בהגעלה במים רותחים, וישנם כלים שצריכים ליבון, וישנם כלים שלא מועילה להם לא הגעלה ולא טבילה. כדאי לבדוק היטב לפני הכשרת המטבח את כללי ההכשרה ולעשות לכל כלי את ההכשרה הנצרכת לו.