השבת אבידה בכסף

שלום מורי ורבותי
שאלה
האם כסף שאבד לאדם מסויים האם הוא מתיאש ממנו?
תודה לתשובתכם המהירה
כל טוב

תשובה:

כסף שנאבד לאדם אין צריך להחזירו, מכיון שהוא ניתן להוצאה, ומתייאשים ממנו מיד.

מקורות:

בשולחן ערוך חו"מ רסב,יג נפסק שאין חיוב להחזיר כסף כיון שמטבע ניתנה להוצאה, ועל אף שנתבאר בגמרא בב"מ דף כד,ב בכמה מקרים שחייבים להשיב אבידה לפנים משורת הדין, כל המקרים שם מדובר שידוע בוודאות של מי האבידה רק על פי הדין אינו חייב להחזירה כגון לאחר יאוש או שנמצאה בין עכו"ם, אך בכסף שאין ידוע בוודאות שממנו נפל אין חיוב השבה גם לפנים משורת הדין.

במקרה שיש טביעות עין למאבד יעוי' בשו"ת אגרות משה חושן משפט חלק ב' סי' מ"ה סק"ד שתלמידי חכמים שאינם משקרים יהיו נאמנים גם במטבע אם יש להם טביעות עין או סימן. וכן מבואר בערוך השולחן רסב,טז באיש שאינו רמאי שיודע את מספר השטר.