הפס"ט לאחר השקיעה כשהיתה בדיקה נקיה לפניו

אם עשיתי בדיקה שיצאה נקיה, ואת ההפסק עשיתי באיחור של חצי שעה מהזמן המותר אבל גם הוא יצא נקי האם מותר להתחיל לספור שבע נקיים?

תשובה:

שלום וברכה.

אם הבדיקה שעשית לפני השקיעה היתה בדיקה כהלכתה (דהיינו שבדקת היטב בחורים וסדקים) את יכולה להתחיל לספור שבעה נקיים, ולהסתמך על בדיקה זו, אף שלא התכוונת לייחד אותה להפסק טהרה.

אך אם לא בדקת בחורים וסדקים כראוי, אין להחשיב בדיקה זו כהפסק טהרה, ויש להמתין יום נוסף.

מקורות:

בדיקת הפסק טהרה אינה צריכה כוונה מיוחדת לשם הבדיקה, ואף אם בדקה רק כדי לידע אם היא נקיה, מבואר בשו"ת צמח צדק סי' ס"ה שניתן לתלות שבדקה היטב כדי לידע אם היא נקיה. ויעוי' עוד בשו"ת חת"ס יו"ד סי' קפ"ז.