תספורת בלילה

האם מותר להיסתפר בערב של יום רגיל או שיש בעיה!

תשובה:

שלום וברכה

מבחינה הלכתית אין שום בעיה להסתפר בלילה, אולם על פי קבלה יש שנוהגים שלא להסתפר בלילה, אך המנהג המקובל אף בין הנוהגים במנהגים שעל פי הקבלה להסתפר בלילה.

מקורות

הגר"ח פלאג'י (חיים לראש דף ט:) כתב שאין להסתפר בלילה ע"פ הקבלה, אולם בשו"ת מנחת אלעזר (ח"ד סי' י אות ו) כתב שאף לד' האריז"ל אין מניעה להסתפר בלילה ועי' בארוכה בזה בשו"ת יחוה דעת ח"ד סי' כ, וסיים להעיד שכן המנהג גם בין הספרדים, ואולם הר"י ברדה (קובץ אור תורה חי"ד סי' לד, ובשו"ת שלו יצחק ירנן) כתב לחלוק ע"ד המנח"א והיחו"ד, אולם למעשה המנהג עיקר שאין חוששים להסתפר בלילה, וכ"כ בספר ישראל והזמנים (סי' יז) שמותר להסתפר בלילה אף לדעת האריז"ל (ועי' ספר דברי שלום לר"א עפגין, ח"ג עמ' שמח ואילך באריכות בנושא זה על פי האריז"ל).