טלטול עגלת קטן על ידי גוי במקום שאין עירוב

האם יש צד להתיר במקום שאין עירוב לטלטל בשבת על ידי גוי למשל כשמזמינים לסעודת שבת ויש תינוק בעגלה ויש אפשרות שגוי יילך עם העגלה?
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה.

שאלה זו תלויה בכמה פרטים, אם מדובר בקטן שיכול ללכת לבדו, אפילו ברשות הרבים גמורה, אם יש בזה קצת צורך מצוה או צורך גדול כגון ללכת לאכול אצל הורים וכדומה, מותר ליתן לגוי להוליך את העגלה.

ואם מדובר בתינוק שאינו יכול להוליך את עצמו, אם זה רשות הרבים גמורה שיש שם שישים ריבוא, אסור להוליך את העגלה על ידי גוי, אך אם זה כרמלית כגון שאין שם שישים ריבוא בני אדם, מותר גם כן לצורך מצוה או צורך סעודת שבת.

שבת שלום.

מקורות:

משנה ברורה סי' ש"ח ס"ק קנ"ד, ויעוי"ש שמשמע בדבריו שהתיר טלטול בכרמלית על ידי נכרי אפילו בלא צורך מצוה, אך בפשטות אין טעם להקל יותר מכל שבות דשבות שרק במקום מצוה או צורך היקלו.