השקעה בחברה שרובה נכרים (ריבית וחילול שבת)

לכבוד הרבנים שליט"א רציתי לברר אודות איסור ריבית של חברת"zeekrewards" שכפי הידוע לי היא בצפון קורליינה שבארצות הברית בעיר ליקסנגטון שמתוכה 2 אחוז יהודים עד כמה שבררתי שם האתר שלהם www.zwi.co.il אתר מכירותwww.zeekrewards.com והמדובר בהשקעה כספית וקבלת אחוזים בריבית תמורת פרסום שלהם באתרים שונים מידי יום.

א.האם תוכלו לברר אם הם יהודים או לא?

ב. לגבי ריבית ושבת האם יש בכך איסור או לא?

אשמח לתקבל ממכם תשובה בהקדם בברכה.

תשובה:

שלום וברכה.

איננו יודעים פרטים אודות בעליה של חברה זו, אך אם כפי מה שציינת ש2 אחוז מבעליה הם יהודים (ואף יותר כל זמן שהרוב נכרים), מותר לך להשקיע שם ולקבל מהם ריבית (אם היא חברה בע"מ ולא סתם עוסק מורשה). וכן הדין לענין שבת בחברה שרובה נכרים מותר להשקיע שם אף אם עושים עסקים עם כסף זה בשבת.

מקורות:

ראה כאן כללים בענין זה לענין ריבית.

ולענין שבת, כן כתב שו"ת מהרש"ג ח"ב סימן פ"א ובמנחת יצחק ח"ו סימן י"ט.