ריבית במנוי לחדר כושר

שאלה נוספת בענין רכישת מנוי בחדר כושר, בעצם רכישת שירות ושימוש במקום ולא קניית מוצר.

האם ניתן למכור מנוי לחדר כושר במחיר מוזל לקונים במזומן/במספר תשלומים נמוכים? האם מי שקונה ב12 תשלומים ומשלם יקר יותר מההנחה למספר תשלומים נמוכים נכנס לבעיית ריבית ?

תשובה:

שלום וברכה!

כפי שכתבנו כאן, אין איסור ריבית במכירה של שירות (כחדר כושר, אוטובוס וכדו') ולא חפץ, ולכן מותר למכור בהוזלה למי שמשלם מראש על כניסה לחדר הכושר.

הקונה בתשלומים ומחוייב מחמת זה בתשלום גדול יותר, יש בזה כמה פרטים וראה כאן את סיכום הדינים הלכה למעשה.