ראתה דם בבית הכסא

אשתי התחילה לקחת גלולות נגד הריון (בהיתר רב) אחת מתופעות הלואי שלהם שגורמות לדימומים, ואכן בניגוב חיצוני נראה דם על הנייר בשירותים, הלכתי לרב והרב התיר.
אח"כ האשה ראתה בתוך המים נייר טואלט עם כתם דם מה הדין בזה, אין לי כמובן אפשרות ללכת לרב כיון שהנייר אינו ברשותינו.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה!

ראשית כדאי לדעת שבתקופה זו צריך להיזהר ולא להסתכל על ניירות בשירותים כלל, כדי לא להכנס לספיקות.

במקרה זה, אין הדם מטמא (אלא אם כן הקינוח היה כדי לבדוק אם היה דם, והאשה זוכרת שהיה כתם גדול יותר מגריס (כחצי שקל) והמראה היה של דם).

מקורות:

כיון שנייר טואלט אינו מקבל טומאה אין הכתמים שעליו מטמאים, אך אם הקינוח היה בשביל לבדוק אם יש דם נחשב ככתם הנמצא על הבשר ומטמא בכגריס לדעת רוב הפוסקים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באופן כללי אם נאמר חילוקים כאלו אין לדבר סוף… התפיסה הכללית בענין זה, היא שאנחנו לא יודעים את מקור הכתם וסיבתו ודנים בו את כל הכללים הרגילים.