מכר טלפון סלולרי ולא נתן לקונה את כל האביזרים הנלווים

שלום לכבוד הרב.
מכרתי טלפון סלולרי כיד 2 וסך המכירה כלל עוד כמה פרטים חוץ מהמכשיר עצמו .כמו מטען,נרתיק וכן..
הקונה לא זכר בדיוק מה פרסמתי במודעת המכירה ובמעמד הקניה שכח לדרוש את אחד הפריטים ,לי זה היה קצת נוח וגם אני לא הזכרתי זאת.
הקונה שילם והלך ואותו פריט נשאר אצלי.אין לי איך להשיג את הקונה.
האם יש בדבר עבירה ואם כן מה התיקון.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אם הקונה לא דרש אביזרים אלו לא עברת על שום איסור.

עצם הפרסום שהנך מוכר גם אביזרים נוספים אינו מחייב אותך בחיוב ממוני שלא לחזור בך, הקובע הוא מה שאמרת בשעת המכירה עצמה. אלא שיש איסור לאדם שהבטיח למכור לחזור מדיבורו, אבל במקרה זה שהקונה לא דרש, נראה שאין איסור.

מקורות:

הפרסום גורם שיהיה איסור 'מחוסר אמנה' (עיין שו"ע חו"מ סי' רד) אך לא חיוב ממוני, כיון שמקובל לתת את כל האביזרים יחד עם המכשיר ולא לאחר מכן, ואם כן המוכר שלא נתן בשעת מסירת המכשיר את האביזרים בעצם מוכיח שחזר בו וממילא אינו מתחייב למסור אביזרים אלו.
כל האיסור של 'מחוסר אמנה' הוא בגלל שהקונה מסתמך על דברי המוכר ולכן אין איסור זה במתנה מרובה. במקרה שהקונה אינו מבקש את האביזרים, נראה שלא הסתמך על דברי המוכר ולא ייחס להם חשיבות, אם בגלל שאינו זקוק להם או בגלל סיבה אחרת וממילא אין איסור. בנוסף לכך הש"ך בחו"מ סי' רלב סק"ב מביא דעה שאדם שאינו דורש את המגיע לו הרי זה מוכיח שמחל.