תגלחת נשים בספירת העומר

מה המקור לזה שמותר לאישה להוריד שיער גופה בספירת העומר?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה.

המנהג המקובל בין האשכנזים הוא שנשים אינן מסתפרות בספירת העומר, אלא אם כן הדבר נצרך לצורך מצוה כגון לצורך טבילה, או מטעמי צניעות כגון שיש לה שערות היוצאות מכיסוי ראשה וכדומה.

כל זה בשערות הראש, אולם בשאר מקומות שבגוף שרגילים להסיר כדי שלא תתנוול על בעלה מותר לגלח אף בימי הספירה.

מנהג הספרדים שנשים מגלחות שערותיהן אף בימי הספירה.

מקורות:

ראה כאן פרק א סעיף ט וסעיף כו, אגרות משה יו"ד ח"ב סי' קל"ז, אור לציון חלק ג' פרק י"ז אות ג' כתב שכיון שבהל' אבילות (יו"ד סי' שצ ס"ה) פסק השו"ע שלאחר ימי השבעה מותר לאשה לגלח שערותיה כל שכן שיש להקל בזה בימי ספירת העומר.