השתתפות בהגרלות לוטו

שלום
דיברו איתי מישראכרט על הגרלות שדרכם מגרילים במפעל הפיס, וההגרלה לא פועלת בשבת,
אמרתי להם שאני ישאל קודם אתכם ומה שתפסקו כך אעשה.

הם יחזרו אלי מחר רבותי אמצתי אותכם כמורי ורבותי כדי ללכת במה שנאמר בתורה 'אשר יורוך' שזה אתם
תודה מקרב לב.
תשובה:

שלום וברכה!

ראשית, אנחנו מודים גם לך על האימון שאתה נותן בנו, ונשתדל תמיד לענות לשאלותיך ולשאלות כל הפונים באופן הראוי ביותר.

לעצם שאלתך, אם הבנתי נכון, כוונתך לשאול אם אפשר להצטרף להגרלות לוטו שאינם מחללות שבת,  אענה לך את ההלכה הכללית בהגרלות הלוטו:

לאשכנזים מותר להשתתף בהגרלות לוטו לכל הדעות, לספרדים – יש מחלוקת בין הפוסקים רובם מתירים אך הרב עובדיה יוסף שליט"א אוסר, ומנהג העולם להקל בזה.

מקורות:

ר' כאן בקובץ עומקא דדינא ח"ג שהובאו כל הדעות בזה.