צירוף קטן לזימון

האם מותר לצרף לזימון לעשרה ילד שאכל עם המסובים שהוא לפני גיל בר מצווה ? והאם יש הבדל מי המוסבים אשכנזים או ספרדיים ?

תשובה:

מנהג הספרדים כפסקו של מרן השולחן ערוך שניתן לצרף ילד שהגיע לעונות הפעוטות ויודע למי מברכים (גיל 6-7) לזימון בין לשלשה ובין לעשרה. אך מנהג האשכנזים כהרמ"א שאין לצרף קטנים עד בר מצווה לזימון בין בשלשה ובין בעשרה.

מקורות:

שולחן ערוך סימן קצ"ט ס"י, מ"ב שם. ושו"ת יחוה דעת ח"ד סי' י"ג.