הזיק רכב שהיתה בו פגיעה לפני כן, וכעת מוכרחים לתקן גם אותה

במהלך תאונה פגוש (טמבון) ניזוק, אך היתה פגיעה באותו פגוש במקום אחר קודם לתאונה. לא ניתן לצבוע את מקום הפגיעה החדשה בלבד, אלא את הפגוש כולו. האם הפוגע חייב בכל הצביעה? האם יש דרך לאמוד את שווי הפגוש קודם התאונה ואחריה?

תשובה:

אם אכן אין הבדל בין תיקון הפגוש עם הנזק הקודם, לתיקונו מחמת הנזק החדש – המזיק חייב לשלם את כל עלות התיקון, אף שלניזק יש מכך רווח שנצבע לו גם את האיזור שהיה פגוע קודם לכן.

מקורות:

ר' בעלון המשפט גליון 22 עמוד ה'.

ויתכן שאם המזיק יתקן בעצמו את הנזק, ויש סכום מסויים שהניזק ודאי היה שמח לתקן את הנזק שהיה לו בצד השני, יוכל המזיק לתובעו מדין יורד על חלק זה כיון שירד על דעת שניהם.