שינוי שם משפחת לוי

שלום,
ברצוני לשנות את שם משפחתי מלוי ל- לביא.
האם זה בסדר מבחינה דתית/ הלכתית?
תודה.

תשובה:

באופן כללי אין הבדל גדול בין שמות המשפחה האלו, וניתן להחליפם.

אך אם יש לכם מסורת במשפחה שאתם לויים, אין ראוי לעשות זאת, כיון ששם המשפחה 'לוי' שומר על ייחוסכם.

מקורות:

במדרש מובא שישראל נשתבחו בכך שלא שינו את שמם, וראה בכלי יקר שמות א,ב מלבים חיי שרה כה,יב שיש מעלה בשמות השבטים.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    האם יש בעיה בהחלפת שם המשפחה ללוי?
    הורי גרושים, שם משפחתה של אימי הוא לוי ועוד של אבי ושלי הוא אחר.
    אינני בקשר עם משפחתו של אבי ואני חושב להחליף את השם ללוי.
    האם יש מניעה כלשהי? או הסתייגות? או האם הדבר מותר?
    תודה,
    קובי.

  2. אתה יכול להחליף את שם משפחתך ללוי. אך זכות תמיד שאינך לוי., ולכן בבוא העת יתכן שתהיה חייב לעשות לבנך פדיון הבן.

  3. שלום ותודה רבה על תגובתכם.
    האם הדבר לא יהיה בעייתי? מכיוון שבע"ה בעתיד בני או ביתי גם הם יצתרכו לעשות פדיון הבן. האם זה לא יכול לגרור מצב בעייתי שאחד הדורות לא יעשה כך?

  4. אתה לא תהיה היחיד ששם משפחתו הוא לוי ואינו לוי… ציינתי רק שתדאג שידעו. אגב, יש משפחה ירושלמית שורשית שבעבר קראו להם לעוי, ואינם לווים, לכאורה הם עשו זאת בכדי להדגיש שאינם לווים. אבל צאצאיהם היום כולם קוראים לעצמם לוי.