המתנה לאחר אכילת סלט שהתערב בו מעט שומן של בשר

מזלג שעליו שומן של בשר קר(ואולי היה עליו גם חתיכת בשר קטנה) נכנס בטעות לתוך סלט ירקות קר.
האם צריך להמתין שש שעות אחרי אכילת הסלט?

תשובה:

אם בזמן אכילת הסלט לא הרגשת טעם של בשר או שומן של בשר, מותר לך לאכול חלב אחריו, ואין צורך להמתין שש שעות.

מקורות:

עיין בש"ך סימן פ"ט ס"ק י"ט שכתב שמי שבישל מאכל פרווה בסיר בשרי שיש בו קצת לכלוך אף אם אין בתבשיל שישים כנגד הבשר, מי שאוכל מהתבשיל הזה אינו צריך להמתין שש שעות, ומותר לו לאכול מיד אחר כך חלב, ואף שיש אומרים (עיין בפתחי תשובה) שדברי הש"ך אמורים כשיש בתבשיל שישים כנגד הבשר, מכל מקום דעת הרבה פוסקים שכוונת הש"ך אפילו כשאין שישים, וכן כתבו להלכה החכ"א והערוך השולחן, ועיין ביד יהודה שביאר שמכיון שאינו מכוון שהבשר יתן טעם בתבשיל, אין התבשיל מקבל דין של מאכל של בשר ואין צריך להמתין לאחריו שש שעות, ולפי דעת הש"ך יש לומר שגם במקרה שלך אף אם אין שישים בסלט כנגד השומן יש להקל. (ובפרט במקרה שלך שיש לך ספק בכלל אם היה בשר על המזלג, ואולי היה שם רק שומן, וגם אין ברירות שהשומן נתערב בסלט, בצירוף הדעות הנ"ל יש להקל).