בשר שהושאר במקרר בחברה שמסתובבים בה פועלים גויים

אנו משרד גדול ובו מקרר לשימוש כללי, הנחתי חבילת נקניק בשרי פתוח ולאחר יום רציתי לאוכלה אבל נזכרתי שיש מנקה ערבי שמסתובב במשרד בשעות העבודה, ויתכן שפתח המקרר למרות שאין זה חלק מתפקידו. האם יש בעיה לאכול הבשר?

תשובה:

שלום רב!

החשש שלך לאיסור הוא משום שאתה חושש אולי הגוי החליף את הבשר בבשר שאינו כשר, אולם במקרה כאן אין לאסור ואין לחשוש שהוא החליף את הבשר, מכיון שאני מבין מדבריך שהעובד נקיון עובד שם, בשעות שיש עובדים אחרים שנמצאים במקום, ולכן המנקה מפחד לקחת את הנקניק, בגלל שהוא מפחד שכל רגע יכול לבא עובד ולתפוס אותו שהוא לוקח את הבשר, ולכן אין לחשוש שהוא החליף את הבשר, ומותר לאכול את הנקניק.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קי"ח סעיף י'.