עבירות ומצוות של ילדים עד גיל מצוות

שלום רב – (בתי שואלת) האם אכן כל העבירות והמצווות עד גיל בת מצווה עוברות לאבא ??
תודה וש"ש.

תשובה:

שלום וברכה

אבא חייב לחנך את ילדיו לקיים את התורה והמצוות, ואם אינו מחנכם בדרך הישר והטוב, והם עוברים על עבירות שהיה בכוחו למנוע אותם מלעשות כן, יש לו עונש על זה שהוא לא חינך אותם כראוי.

אדם שמשתדל ועושה כל מה שהוא יכול כדי לחנך את ילדיו, כמובן שהוא לא ייענש גם אם הילד שלו אינו שומע לו, מכיון שהוא לא אשם בזה שבנו חטא.

נימוק

כך יש ללמוד מדברי הפוסקים שהסבירו שמה שאבא מברך לאחר הבר מצווה של בנו, ברוך שפטרני מעונשו של זה, זהו משום שעד גיל בר מצווה האב מחוייב בחינוך בנו, והוא נענש על ידו.