בירך ונפל הפרי ונתערב בקערת הפירות

אם בירכתי על חתיכת מילון בורא פרי האדמה והיא נפלה לתוך הקערה שבה עוד חתיכות מילון ואינני יודע על איזו מהן בירכתי, האם מותר לי לקחת חתיכה מהקערה ולברך עליה ולאכול?

תשובה:

מותר לך לקחת חתיכה אחרת מהקערה ולאוכלה ואינך צריך לברך עליה שוב.

מקורות:

אם היתה דעה ברורה להמשיך לאכול משאר החתיכות מועילה הברכה הראשונה אף אם החתיכה שנפלה הלכה לאיבוד לגמרי, כמו שנפסק בשו"ע סי' ר"ו סעיף ו'. ואף אם לא היתה דעה מפורשת אלא בסתמא, והיו מונחים לפניו שאר הפירות, נחלקו בזה הפוסקים, וכתב הביה"ל שם ד"ה רק שספק ברכות להקל.

ויתכן שכאן שלא נמאס הפרי הראשון רק נתערב באחרים אף החולקים בסתמא יודו שאינו צריך לברך שוב, כיון שהפרי לפניו רק שאינו יודע מהו.