בנית בית בתשעת הימים

האם ניתן לבנות בית בתשעת הימים? והאם יש הבדל אם התחיל לבנות לפני תשעת הימים? והאם יש להקל במקום שהעיכוב מהבניה יגרום נזק כספי?

תשובה:

בניה לצורך מגורים מותרת אף בתשעת הימים. בניה שאינה לצורך מגורים, אלא לצורך הרווחה (אם אין לו צורך מחמת שדירתו קטנה), אסורה בתשעת הימים. אך אם הקבלן נכרי מותר אף בזה, אם שכרו קודם ראש חודש (ואף בתשעה באב עצמו). אך אם יכול לפייסו בדבר מועט, שימתין עד אחרי תשעה באב תבוא עליו ברכה.
ואם יש הפסד גדול, אפשר להקל לבנות בכל מקרה, ובפרט כשהתחילו לפני תשעת הימים.

מקורות:
משנה ברורה תקנא,יב שבניה לצורך מגורים מותרת ושלא לצורך מגורים על ידי נכרי מותרת.
בן איש חי דברים אות ג' שאם יש הפסד מותר בכל מקרה להתחיל אחרי ראש חודש. ועוד כתב שם שאם התחילו אין מפסיקין.