המתנה בין הרחיצה להפסק טהרה

לכבוד הרבנים,
אשה שעשתה הפס"ט עשר דקות לאחר השטיפה, האם יצאה ידי חובתה?
תודה

תשובה:

כן, ובדיעבד אף אם המתינה רק 3 דקות עלתה לה בדיקה, ויש הסוברים שאף אם לא המתינה כלל עלתה לה הבדיקה.

מקורות:

מקור הדין להפסיק בין הרחצה לבדיקה הוא בשו"ת מהריל דיסקין ח"א סוס"ק ח' ובשו"ת נפש חיה סי' ס"א. ושם כתבו שצריכה להמתין כמה דקות, ולכתחלה כתב האגרות משה יו"ד ח"ב סי' ע"א שתמתין כרבע שעה.

ובדיעבד נקטו הפוסקים שאף אם לא המתינה כי אם מעט (3-5 דקות) עלתה לה הבדיקה, מכיון שכל הפוסקים לא הזהירו כלל שצריכה להמתין קודם הבדיקה (חוט השני קצו,ד, ומראה כהן פ"ד ס"ב בשם הגרי"ש אלישיב), ויש שכתבו שאף אם לא המתינה כלל עלתה לה בדיקה (כן דעת הגר"ש וואזנר הו"ד במראה כהן שם, ור' גם בספר יסוד הטהרה פ"ד ס"ב). ויש לציין שכל דין זה אמור רק כשרחצה בתוך אותו מקום או שישבה במים, אך אם רחצה עצמה רק במקלחת לכו"ע אינה צריכה להמתין כלל.

וטעם הדבר שמועילה בדיקה מיד אחרי הרחצה, כתבו לבאר עפ"י דברי שו"ת רע"א סי' ס' שמטרת הבדיקה היא לוודא על שעת הבדיקה עצמה שאין בה דם, ולא על משך זמן הקודם.