מקור איסור נשים המסוללות

שאלה:

לאישה מותר להיות עם אישה?

חברה שלי מתביישת לשאול לכן אני אשאל במקומה,
חברתי שואלת אם מותר לה להיות עם אישה שהיא אוהבת
לפי מה שידוע לי וככה אמרתי לחברתי שבתנ״ך לא רשום על זה כלום.
והרבנים טוענים שזה אסור, אז השאלה שלה זה האם זה באמת אסור? ולמה זה אסור? והאם יש לכך מקור שאוסר על כך?
אני אשמח אם תענו לה על כך!
אני יעביר לה את תשובתכם.
תודה.?

תשובה:

שלום רב.

אכן דבר זה אסור. הוא לא מוזכר בפירוש בתורה, אולם חז"ל למדו את זה מהפסוק "וכמעשה ארץ מצרים אשר אתם ישבתם בה לא תעשו" (דברים יח, ג). ראה שבת סה,א, ויבמות עו,א.

וכך פסק הרמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ח'): "נשים המסוללות זו בזו אסור וממעשה מצרים הוא שהוזהרנו עליו שנאמר כמעשה ארץ מצרים לא תעשו, אמרו חכמים מה היו עושים איש נושא איש ואשה נושא אשה, ואשה נשאת לשני אנשים, אע"פ שמעשה זה אסור אין מלקין עליו, שאין לו לאו מיוחד והרי אין שם ביאה כלל, לפיכך אין נאסרות לכהונה משום זנות ולא תיאסר אשה על בעלה בזה שאין כאן זנות, וראוי להכותן מכת מרדות הואיל ועשו איסור, ויש לאיש להקפיד על אשתו מדבר זה ומונע הנשים הידועות בכך מלהכנס לה ומלצאת היא אליהן".

וכן פסק גם בשולחן ערוך (אבה"ע סי' כ' סעי' ב').

הצטרף לדיון

תגובה 1