ייעוץ שלום בית

שלום כבוד הרב
אחיה של אשתי מתארח אצלנו כמעט מדי ששי .
וכל פעם שהוא מגיע הוא מנבל את פיו ומתנהג בחוסר צניעות וכבוד אלי .יש לי שתי בנות ושני בנים אשר בעקבות כך מושפעים מהתנהגותו של דודם .אשתי עומדת מנגד ולא נוקפת אצבע אל אף שאני מבקש ממנה שתאמר לאחיה שיחדל ממנהגו .
יש להניח שאני לא היחיד אולם אני מבקש עזרה כיוון שזה יוצר חיכוכים ביני לבין אשתי

תשובה:

שלום וברכה.

אתה מתאר מצב שאתה מבקש מרעייתך שהיא כביכול תיקח אחריות על מעשי אחיה ותתמודד עם העובדה שזה "אח שלה" ולכן היא זו שאמרוה לעשות את העבודה השחורה ולבקש ממנו להפסיק את התנהגותו הנלוזה לדעתך. יתכן מאד ואתה עושה זאת ממקום טוב שאינך רוצה לפגוע באחיה ותחושתך היא שאם אתה תבקש ממנו להפסיק הדבר יפגע בו יותר מאשר אם אחותו תשוחח איתו, אך אינני בטוח שאשתך חווה את הדברים כך ומכאן ברורה הדרך לחיכוכים בלתי פוסקים.

הדרך הנכונה לפתור קונפליקטים בכלל ובמקרה של בפרט, היא באמצעות שיחה של שניכם שלא בשעת כעס או מריבה, אלא מתוך נינוחות מקסימאלית ולקבוע לכם מה הן הגבולות ששניכם חושבים שאסור שהאח/הגיס יעבור. ואז לדון ביניכם למי יהיה קל יותר ומה יהיה נכון יותר מי ישוחח איתו או יקבע איתו את הכללים שלכם בבית.

בדרך זו של שיחה תצליחו להגיע לתובנות משותפות ולדרך משותפת.

אם אינכם מצליחים להגיע להסכמה ביניכם כנראה שהקושי ביניכם הוא הרבה יותר עמוק ומומלץ לכם לגשת יחד לטיפול זוגי מתאים.

בהצלחה רבה

הרב יהודה ליב אוירבך

נייד: 052.7643333