יחסים בין אשה מבוגרת לכל צאצאיה שאינם שומרים תורה ומצוות

אשה המבוגרת ששומרת כשרות ללא פשרות ואינה מוכנה להתארח אצל בניה כי כלם ללא יוצא מהכלל מחללים שבת ולא שומרים כשרות ולכן כלם מנותקים מכלם והיא בצער גדול ולא יודעת מה ההלכה במקרה הזה ששני הצדדים לא חיים כמשפחה ומנותקים מטעמי דת כיהודים. תודה.

תשובה:

שלום רב.

אתה מתאר מצב שהוא מאד עצוב, אך לצערי אינני איש בשורה.

אין שום דרך להקל הלכתית במאכלות אסורות, ואם הם גם מחללים שבת בפרהסיה הרי שגם יינם הוא כדין יין נסך. ולכן אינני מוצא דרך שהיא תוכל להתארח אצלם לשבת או לחג אלא אם כן היא מביאה איתה את מאכליה, משתמשת בכלים חד פעמיים, ונזהרת על כלי הבישול.

אולם למרות כל זה אין זה מחייב נתק משפחתי מוחלט, שכן עם קצת רצון טוב בין הצדדים ניתן ליצור מפגשים משפחתיים בימות החול או במוצאי שבתות וימים טובים, במקומות כשרים גם ללא עלויות גבוהות במיוחד.

והאמת והשלום אהבו.

הרב יהודה ליב אוירבך

נייד: 052.7643333