לתת חוות דעת בכתב לבית משפט כדי לסייע לתובע

שלום לכבוד הרבנים.
יהודי ירא שמים הולך שולל ע"י חברה שהעסיק (יש לו ראיות והוכחות להתרשלותם). לחברו אף נגרם הפסדים מאותה חברה, והוא מעוניין לקבל חוו"ד בכתב מחברו, הירא שמים, על אותה חברה כדי להציג זאת בערכאות.
האם רשאי לתת לו?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אם לא ידוע על מנהלי החברה שהם "לא צייתי דינא", אסור לתת חוות דעת.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סי' כח סעיף ג מבואר שאסור לעד אחד להעיד בערכאות, אפילו אמת, כיון שעל פי תורה אין מוציאין ממון בעד אחד. ואם כן כל שכן לתת חוות דעת בכתב שבדין תורה אין לה תוקף כלל. כמו כן, יכול להיות שעל פי חוות הדעת יוציא התובע ממון יותר מדין תורה. ובפרט אם התובע יהודי שיש איסור לסייע בידו לתבוע בערכאות.
בשו"ע שם יש היתר שאם הגוי ייחד את היהודי לעדות, מותר להעיד בשבילו מחשש חילול השם, אבל בנידון דידן שהוא חברו אינו נראה שלא יוכל להסביר לו שיש איסור.