הצטרפות למועדון לקוחות של רשת מזון בחול המועד – כתיבת שעות נוכחות בחול המועד

א) האם מותר בחול המועד להצטרף ל "מועדון לקוחות" של רשת מזון, בהנחה שמותר לפתוח רשתות מזון בחול המועד, או שיש בכך בעייה, כגון כתיבה, (שכן כל הצטרפות למועדון לקוחות כרוכה בכתיבת הפרטים האישיים.)
ב) בחור שלומד בחול המועד בישיבת בין הזמנים, האם מותר לו לכתוב את שעות הנוכחות שלו בעט.

תשובה:

שלום וברכה

1. אם אתה יכול לעשות את הכרטיס גם אחרי החג, אתה צריך להמתין עד אחרי החג, ואם אין לך אפשרות לעשות את זה אחרי החג, ואם לא תעשה את זה עכשיו יש לך מזה הפסד ממון, מותר לך לעשות את זה גם בחול המועד, ובאופן שאתה קונה בחול המועד דברים שמותר לקנותם בחול המועד, ואם תעשה את הכרטיס בחול המועד, אתה יכול לקבל הנחה גדולה, באופן זה גם כן מותר לך לעשות את הכרטיס בחול המועד, מכיון שחז"ל התירו כתיבה בחול המועד לצורך דבר האבד .

2. אם אתה חושש שאם תמתין ולא תכתוב עד מוצאי החג, אתה עלול לטעות בחשבון השעות, מותר לך לכתוב את השעות, [גם באופן שמותר לכתוב בחול המועד, צריך לכתוב כמה שיותר בקיצור].

נימוק

חז"ל התירו לעשות מלאכה בחול המועד, במקרה שיהיה לאדם הפסד ממון, באם לא יעשה את המלאכה.