קרם לעור יבש בתשעה באב

יש לי ידיים מאוד יבשות ואם אני לא שמה קרם ידיים הן הופכות סדוקות ופצועות. האם מותר לי לשים קרם ידיים בתשעה באב?

תשובה:
מותר למרוח קרם ידיים לאדם שסובל מיובש בידיים, וההיתר הוא אפילו בתשעה באב, מכיון שמורח לצורך רפואה ולא לצורך תענוג.

מקורות
כל מה שבתשעה באב אסור לאדם לסוך את עצמו בשמן, הוא רק כשסך את עצמו לצורך תענוג, אבל קרם ידיים שמורחים לרפואה מותר למרוח אפילו בתשעה באב. וכפי שמבואר בשו"ע או"ח סימן תקנ"ד סעיף ט"ו.