הזכרת נשמות ביום טוב, בשבוע הראשון לפטירה

לפי האשכנזים נוהגים לומר יזכור ב – ז' דפסח ובשמיני עצרת. מה דינו של מי שקבר את מתו ברגל ומתחיל לשבת שבעה רק בוצאי החג, האם אומר יזכור בימים הנ"ל?

תשובה:

מועדים לשמחה

בפשטות צריך להזכיר נשמות בשביעי של פסח גם אם זה השבוע הראשון מזמן הפטירה, [כמובן שצריך להיזהר שלא להגיע לידי בכי]. אולם יש נוהגים שלא מזכירים בשנה הראשונה, ואילו שנוהגים כך יוצאים מבית הכנסת.

שיהיה לכם חג שמח ושבת שלום, המקום ינחם אתכם… ושלא תדעו עוד שום צער

מקורות

עיין בספר פני ברוך סימן ל"ח סעיף ט"ו שהביא את השיטות ומנהגים בזה.