קניית והרכבת ספריה בחול המועד

מועדים לשמחה,מורי ורבותי דחוף הבקר נשאלנו האם אפשר לקנות ספריה לספרי קודש שמונחים בקופסא עקב העברת דירה לפני חודש ולא הספיקו לרכוש ספריה וכעת רוצים לרכוש ספריה כדי להניח הספרים ולהשתמש בהם בצורה זמינה ונוחה הרכבת הספריה היא לא מצריכה עבודת אומן תודה .

תשובה:

מועדים לשמחה

אסור לקנות ספריה בחול המועד, אלא אם כן נזדמן לפניו איזה מבצע מיוחד, ואם הוא ימתין עד אחרי החג כבר לא יכול לקנותו, ויהיה לו מזה הפסד ממון, במקום הפסד אפשר להקל.

אני מבין ממך שהרכבת הספריה היא פשוטה, ולא יהיה שום הפסד ממון אם לא תרכיבו את זה בחג, ולכן יש להמתין ולא להרכיבו עד אחרי החג.