עירוי מקומקום פרווה לסיר בשרי או חלבי

שלום כבוד הרב.
ידוע לי שבעירוי מכלי פרווה כגון קומקום חשמלי או מיחם, ישירות אל תוך כלי עם תבשיל בשרי (מרק עוף) או תבשיל חלבי (נס קפה, דייסה לתינוק), הכלי הפרווה הופך להיות בשרי או חלבי, בהתאמה.
האם זה לכתחילה ?
או שזה חומרה ?
והיכן המקור של זה ?
בתודה

תשובה:

מעיקר הדין הקומקום אינו נהפך לחלבי או בשרי, אולם יש להקפיד שלא לשפוך לתוך סיר בשרי או חלבי חם שמעלה אדים, שכן במצב כזה הקומקום הופך להיות בשרי או חלבי.

מקורות:

לגבי עירוי ע"ג סיר חם שמעלה אדים מבואר בשו"ע יו"ד סי' צב ס"ח, ולגבי עירוי ע"ג מאכל קר מבואר בארוכה בכל צדדי הענין בשו"ת מנחת יצחק (ח"ה סי' פא, וח"ו סי' כ אות ב) ושו"ת דברי שלום (לר"ש קרויז, ח"ד סי' קד) בארוכה לבאר שאין בזה דין ניצוק [ורק לגבי פסח החמירו ע"ש].