קיבל העלאה במשכורת – האם צריך לברר אם זה טעות

שלום
קבלתי העלאה במשכורת בחודש ינואר, יש סיכוי שמדובר בטעות אבל אני לא בטוח.
אני עובד בחברה ארצית שבה אין לי קשר כל כך עם הבוסים שמחליטים על המשכורת. מדי תקופה אני מבקש העלאה ולפעמים מקבל. יידעתי את הבוס הישיר.
האם אני צריך לברר עם ההנהלה אם מדובר בטעות או שאני יכול להתעלם.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין צורך להודיע להנהלה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב מבואר שרק בטעות בכדי שהדעת טועה יש לתלות בטעות, אבל אם אין הטעות בכדי שהדעת טועה ניתן לתלות במתנה. הדוגמא של טעות בכדי שהדעת טועה היא טעות בספירת הכסף, אבל במשכורת קבועה המשולמת בשיק, אין סיבה לחשוש לטעות, כיון שאדם בודק לפני שמשלם.
בנוסף לכך העובד רשאי לדבר עם הממונה עליו ואינו צריך לחשוש שמא לא יטפלו כהוגן בהודעה שמסר, כיון שהמנהלים הראשיים סומכים על ממונה זה.