האם על מצה בראן צריך ליטול ידיים ולברך המוציא?
תשובה:
כנראה כוונתך על "מצה בריי" [חתיכות קטנות של מצה מעורבים בביצה מטוגנים במחבת], המנהג כיום לברך עליהם, בפרט בחג הפסח, המוציא וברכת המזון, שכן בחג הפסח קובעים עליהם סעודה, ואף בשאר ימות השנה יש הנוהגים לברך עליהם המוציא.
מקורות:
עי' חזון איש (או"ח סי' כו סק"ט) שכתב שברכתם המוציא וברהמ"ז, ודעת הערוך השלחן שברכתם בורא מ"מ וכתב שכן המנהג, אולם כיום המנהג הוא לברך עליהם המוציא, ובפרט בחג הפסח, ועי' בזה בארוכה בשערי ברכה(פט"ז הערה פד).
יעויין שערי ימי הפסח של הגר"י טשזנר שמחלק כך
אם זה פחות מכזית אם זה רק מטוגן זה ספק
ואם זה עבר בישול של המצות לפני זה מזונות לגמרי
חילוק ברור, ראה משנה ברורה בסי' קסח סעי' י.
בס"ד. לביבת ירקות שמכילה מיעוט פירורים קטנים של מצה, ונעשתה באפי'ה, מה ברכתה? תודה
אם זה נעשה רק לדבק הברכה היא כברכת הירק [אדמה או שהכל תלוי במצב הצבירה] ואם לטעם – מזונות.
השאר תגובה