לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

למה צריך לאכול פחות מכזית כרפס

בס"ד
בחזון עובדיה פסח מתיר מרן שליט"א למי שרעב לאכול לאחר הקידוש ביצה, תבשיל ואף מזונות ולברך לבסוף ברכה אחרונה. (מאחר ויש עוד זמן רב לאכילת המוציא).
אם כן, מדוע אסור לאכול כזית כרפס שכן הוא סמוך מאד לקידוש? ויתרה מכך, בזה תפטר הקושיא על מרן שכן פסק בסימן קנח שדבר פחות מכזית פטור מנטילה לדבר שטיבולו במשקה!

תודה רבה וחג כשר ושמח.

תשובה:

מועדים לשמחה

הסיבה שאין אוכלים כזית כרפס הוא משום שהברכה של בורא פרי האדמה שמברכים על הכרפס, צריך לכוון שיפטור גם כן את אכילת המרור, שיש אומרים שאינו נפטר בברכה של המוציא לחם מן הארץ, ולכן מכוונים בשעת הברכה על הכרפס לפטור גם את המרור, ואם אדם יאכל כזית ויברך לאחריו בורא נפשות, הברכה שבירך על הכרפס, כבר איננה פוטרת את המרור, ולכן אין לאכול כזית כפרס.

מקורות

עיין במשנה ברורה סימן תע"ג ס"ק  נ"ו.